Malzemeler;
2 bardak şeker
1.5 bardak su
1 limon suyu
1 adet yumurta
5 adet yumurta akı
3.5-4 bardak un
1 bardak süt
1 su bardağı nişasta
3 kaşık tereyağı
1.5 bardak bütün ceviz
Yapılışı;
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.İyice kaynadıktan sonra limon suyu ilave ederek soğumaya bırakın.Ayrı bir kapta 5 yumurta akı,1 bütün yumurta,4/1 bardak su ve bir fiske tuzu ile kar haline getirin.İçine un ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.İyice yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayrın.Elde bezeler yapıp ıslak bez altında dinlendirin.Hamurları nişasta ile çok ince açın.Açılan yufkalara yağ sürüp aralarına ceviz serperek kat kat döşeyin.En üstüne de yağ sürerek fırında 25 dakika kadar pişirin.Fırından çıkınca üzerine ısıtılmış süt gezdirerek yufkaların yumuşamasını sağlayın.Yufkalar şişince hazırlanan şuruptan üzerine dökün.Şurubun bir kısmı ayrılır.Tekrar ateşe koyarak koyulaştırın.Tekrar tatlının üzerine dökün.