Kabak Sultanı

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
750 gr. balkabağı rendesi
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 büyük paket katı yağ
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un

Yapılışı;
Yumurta,süt,yağ ve alabildiği kadar un ile baklava hamuru yapın.Hamur iki eşit parçaya bölün.Her parçayı tekrar 15 parçaya ayrın.Merdane ile tabak büyüklüğünde aralarına nişasta koyularak açın.Üst üste koyun.Üst üste konan 15 yufkayı tek bir hamur halinde açın.Yağlanan tepsiye yerleştirin.Rendelenmiş ve şeker katılmış kabakları suları sıkılarak hamurun üzerine serpin.İkinci hamur da aynı şekilde açılarak kabakların üzerine örtün.Baklava şeklinde kesin.Üzerine kızdırılmış. yağ dökün.Fırında nar gibi kızartın.Ayrı bir tencerede 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su ile yapılan şurubu sıcak olarak üzerine dökün.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri