Ceviz Tatlısı


Malzemeler;
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet katı yağ
1 su bardağı su
Alabildiği kadar un 
Kabartma tozu
İçi için;
250 gr. ceviz
tarçın,toz şeker
Şerbeti için;
4 bardak su,3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Sıvı yağı,katı yağı,suyu,kabartma tozunu ve unu katıp bir hamur yapın.Cevizi bir kapta iyice dövün.İçine şeker ve tarçın katıp bir iç hazırlayın.Dinlendirilen hamurdan poğaça yapar gibi parçalar yaparak hazırlanan içten doldurarak kapatın.200 derece fırında pembe renkte pişirin.Hazırlanan şerbeti soğuk olarak üzerlerine döküp servis yapın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri