Tel Kadayıf



Malzemeler;
300 gr. taze kadayıf
100 gr. tereyağ
200 gr. ceviz içi
3 bardak toz şeker
2 bardak su
yarım limon suyu

Yapılışı;
Aynı boyda iki tepsi alın.Kadayıfın pişirileceği tepsiye yağın hepsini oda sıcaklığında yumuşatıp sıvayın.Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirin.Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizleri yerleştirip üzerine geriye kalan kadayıfları yerleştirin.Kadayıfları tepsiye yerleştirince üzerine bir naylon koyup bir tepsiye yerleştirin.Onun üzerine de bir ağırlık koyup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat bekleyin.Daha sonra iyice basılan kadayıfı orta hararetli fırına sokarak hafif pembe renkte pişirin.Tepsiyi fırından çıkarıp,aynı büyüklükteki ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevirin.Tekrar fırına sokup üstünü nar gibi kızartıp.Diğer yandan şeker ve su kaynatıp ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyup ateşten indirin.Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökün.
Not:Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun,hem şurubun sıcak olması lazım.Şurubunun da mutlaka şeker üç,su iki ölçüsünde koyu bir şurup olması lazım.O zaman kadayıf kıtır olur.Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri