Kolay Baklava
Malzemeler;
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta
kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 bardak nişasta
1 kaşık sirke
1 paket katı yağ
300 gr. ceviz
Şerbeti İçin;
4 bardak su
5 bardak toz şeker
limon suyu
Yapılışı;
Süt,yumurta,1 bardak yağ ve sirkeyi yayvan bir kapta karıştırın.İçine alabildiği kadar un ve kabartma tozu koyarak çok yumuşak bir hamur yapın.Yapılan hamuru 5 eşit parçaya bölün.Bölünen bu parçaların her biri 10 eşit parçaya bölerek 50 adet ufak top yapın.Topları bir tepsi içine dizerek yarım saat dinlendirin.
Ayrı bir tencereye 4 bardak suya 5 bardak şeker ilave ederek kaynatın.Kaynayınca içine limon suyu ilave ederek altını kapatın.Dinlenen hamurlardan nişasta serperek merdane ile 15 cm büyüklüğünde daireler açın.Açılan hamurların 10 tanesini üst üste koyarak 5 adet 10 luk kümeler yapın.Bu işlem bittikten sonra 10 luk hamurları merdane ile tek bir hamur olarak açarak tepsiye yerleştirin.2. katına dövülmüş cevizleri serpin.Üzerine bir hamur koyduktan sonra tekrar cevizin kalanını döşeyin.
5 hamuru üst üste yerleştirdikten sonra baklava dilimleri şeklinde kesin.Kızdırılan 1 paket yağı üzerine dökerek fırına sokun.Altını üstü nar gibi kızartın.Fırından çıkan tepsiye hazırlanmış olan şurubu dökün.Şurubu dökerken birinin sıcak,diğerinin soğuk olması gerekir.
Etiketler:
Kolay Baklava,
TATLILAR