Ekmek Kadayıfı


Malzemeler;
1 adet ekmek kadayıfı
2 kg. toz şeker yarım limon

Yapılışı;
Ekmek kadayıfını büyük iki tepsiye ayrı ayrı yerleştirin.Bir tepsiye iç kısmı,diğer tepsiye üst kısmı gelecek şekilde yerleştirin.Üzerlerini ılık su ile iyice ıslatarak şişmesini bekleyin.Diğer tarafta 1 bardak şekeri tencereye koyarak hiç susuz ateş üzerinde yakın.Şeker iyice kara mel olduktan sonra şekerin geri kalan kısmını ve 2 litre su koyarak limon da ilave ederek şerbet yapın.Diğer tarafta ekmek kadayıflarının fazla sularını tamamen  süzün.Üzerlerine şurubu eşit olarak gezdirin.Birinci tepsiyi ocak üzerinde kısık ateşte bütün şurubunu çekinceye kadar döndürerek pişirin.Alt parça içi tepsinin altına gelmiş olacak.Üste gelecek parçada iç kısmı altta olup tepsinin üzerine düz bir tepsi kapatarak ters çevrin.İç kısmı diğer tepsideki ekmek kadayıfının üst kısmına gelecek şekilde kaydırarak yerleştirin.Kalan şurup varsa üzerine gezdirin.Kaymak ile servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri