Lokma Tatlısı


Malzemeler;
2.5 bardak şeker
3.5 bardak su
1 yemek kaşığı maya
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 fiske tuz

Yapılışı;
2.5 su bardağı şeker ile 3.5 bardak su kaynatarak bir şurup yapın.İnmesine yakın limon suyu ilave edilerek ateşten alın.Diğer yanda unu bir kaba ekleyin.Mayayı 1 kaşık şeker suda eritip unun ortasına dökün.Üzerini tekrar un ile kapatarak kabarmasını bekleyin.Mayalanma işlemi başlayınca tekrar ortasını açın,içine yumurta,tuz ve yarım bardak su katarak yumuşak bir hamur yapın.Elde çırparak ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğrun.15 dakika kadar tekrar mayalandırın.Sonra hamuru avucunuza alarak kaşık ile parçalar kopartıp kızgın yağda kızartın.Kevgir ile yağdan çıkartıp şuruba atın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri