Keşkül


Evet hanımlar bugün müthiş bir tarifle karşınızdayım...
Malzemeler;
1.5 kg süt
5 adet acı badem
1 fincan kabukları soyulmuş badem
1.5 bardak toz şeker
1 fincan çok ince öğütülmüş fındık

1 fincan Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Süt,şeker,Hindistan cevizi,kabukları çıkmış ince kıyılmış acı bademleri bir tencerede kaynatın.Diğer tarafta un ve nişastayı bir çay bardağı su içinde iyice ezin.Kaynayan sütün içine döküp çırpma teli ile karıştırın.Fındıkları da ilave ettikten sonra ocaktan vakit kaybetmeden alın.Sıcağı sıcağına içine tereyağı atıp mikserle sakız kıvamına gelene kadar çırpın.Kaselere boşaltıp üzerine fındık ve şamfıstığı ile süs yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...   
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri