Bademli Kayısılı Muhallebi


Malzemeler;
1 kg süt
2 fincan silme un
1 fincan silme mısır nişastası
1.5 bardak toz şeker
1 kaşık tereyağı
200 gram kayısı
100 gram badem
Vanilya

Yapılışı;
Bademlerin,sıcak suda kabuklarını çıkartın.Teflon tavada fındık kadar yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kayısıları 1 fincan şekerle üstünü örtecek kadar suyla yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Diğer taraftan süt ve 1 fincan şeker kaynatın.Un ve mısır nişastasını suda ezin.Kaynayan sütün içine karıştırarak dökün.Vanilya ilave ederek bir taşım kaynatın ve ateşten alın.İçine bir kaşık tereyağı katıp mikserle çırpın.
Yuvarlak bir bor cam alın.Kızarmış bademleri altına döşeyin.Onların üzerine kayısıları tamamen yerleştirin.Pişmiş muhallebiyi de kayısıların üzerine dökün.Soğumasını bekleyin.Ayrı bir kapta 1 bardak şekeri hiç su koymadan karamel yapın.En üste dökün ve ondan sonra dolapta soğumaya bırakın.İkram ettiğiniz zaman da daha büyük bir tabağa ters çevirin.Böylece güzel bir görüntü oluşmuş olacak.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri