Hanım Göbeği


Malzemeler;
2.5 bardak un
2.5 bardak su
1 çorba kaşığı
100 gr. tereyağı
Bir fiske tuz
4 yumurta

Şurubu İçin;
4.5 bardak şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için yağ
Yapılışı;
Su,yağ,1 çorba kaşığı şekeri ocakta kaynatın.Kaynayan suya un ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.Hazırlanan hamur ılıyınca yumurtaları teker teker kırın.
Bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ortalarını parmak ile çukurlaştırıp yağda kızartın.Kızaran tatlıları önceden hazırlanan şuruba atın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri