Bayram Baklavası


Malzemeler;
1 bardak su
1 bardak yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Şurubu İçin;
5 bardak şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Malzemelerden yumuşak bir hamur yapın.Yumurta büyüklüğünde bezeler yapın,dinlendirin.Nişasta ile çok ince açın.Hamurların yerleştirmesi bittikten sonra baklava şeklinde kesin.Üzerine 1 paket tereyağı kızartıp dökün.Fırına sürün.Kızarınca fırından çıkarın.Diğer bir tarafta bir tencereye 5 bardak şeker,4 bardak su koyup fazla kaynatmayın.İneceğine yakın 1 yemek kaşığı limon suyu koyun.Ateşten alın.15 dakika bekleyin.Sonra tatlının üzerine dökün.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri