Malzemeler;
6 adet baklavalık kurutulmuş yufka
750 gr. taze kaymak veya ceviz
4 bardak şeker
3 bardak su
1 paket tereyağı
Yapılışı;
Baklavalık yufkayı açın.Açılan yufkayı sacda pişirin.Baklava tepsisinin içine yağın bir bölümü koyarak eritin.Üç yufkayı üst üste koyarak yağlanmış tepside ocak üzerinde nar gibi olacak şekilde çevrerek pişirin.İki tarafı kızartılan yufkaları başka bir tepsiye alın.Üzerine kaymak parçaları yerleştirin.Geri kalan 3 yufkayı da aynı şekilde kalan yağ ile pişirerek kaymak yerleştirilen yufkaların üzerine koyun.Şeker ve su ile koyu bir şurup yaparak yufkaların üzerine dökün.Balıkesir'in kaymaklı tatlısını patlıcan turşusu ile servis yapın.