Armut Tatlısı
İşte size bunaltıcı havalarda hafif ve ferahlatıcı bir tatlı.
Malzemeler;
4 adet armut
3 bardak şeker
2 bardak su
1 adet kivi
kivi sosu veya yeşil renk verecek meyve suyu da olabilir
vanilya
Yapılışı;
Armutları soyun,kararmaması için limon ile ovalayın.Çukur bir tencereye veya bor cama yerleştirin.Şekeri üzerine dökün,suyu ve vanilyasını koyun,yeşil renk vermesi için kivi sosu dökün.Üzerini tamamen kapatın ve pişirin.Armutlar yumuşayınca bir spatula ile servis tabağına alın.Tencerede kalan suyu kaynatarak bal kıvamına getirin.Servis tabağını kivi veya çeşitli meyvelerle süsleyebilirsiniz.Kalan suyu da üzerine dökerek servis yapın.
Etiketler:
Armut Tatlısı,
TATLILAR