Ayva Tatlısı
Malzemeler;
3 adet ayva
3 adet elma
5 adet karanfil
3 bardak şeker
Yapılışı;
Ayvaların kabuklarını soyun,ortadan ikiye bölün.Bıçak ile ortalarını çıkartın.Ortalarından çıkan çekirdekleri ayırarak yapılacak tatlıya ilave edin.Elmaların da kabuklarını soyun.Rendenin iki tarafında da rendeleyin.Düz bir tepsiye ayvaları dizin.İçine karanfiller,ayva çekirdekleri ve rendelenmiş elmaları atın.Ayvaların yarısına gelecek kadar su ve şeker ilave edin.Üzerini folyo ile kapatarak fırında 1 saat pişirin.Arada bir tepsideki suyu kaşıkla alarak ayvaların üzerinde gezdirin.Ayvalar pembe renk almaya ve şeffaflaşmaya başlayınca üzerinden folyoyu alın ve biraz fırında kızartın.Fırından çıkınca servis tabağına alın.Tepsideki elma rendelerini ve şekerli şurubu ayvaların göbeklerine doldurun.
Etiketler:
Ayva Tatlısı,
TATLILAR