Malzemeler;
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 su bardağı un
50 gr. katı yağ
100 gr. badem
Kabartma tozu
Vanilya
Şurubu İçin;
2 bardak şeker
1.5 bardak su
1 kaşık limon suyu
Yapılışı;
Yağı hafifçe eritin,içine pudra şekeri bir bütün yumurta ve 1 yumurtanın akı koyarak karıştırın.En son un ve kabartma tozu ilave edilerek bir hamur yapın.Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.Badem şekli verin.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Sıcak suda kabukları çıkartılan bademler ile süsleyin ve fırına verin.İyice pembeleşince fırından çıkartın.Diğer bir kapta su,şeker,limon kaynatın,içine limon suyu ve vanilya katarak fırından çıkan tatlının üzerine dökün.