KALIPTA PORTAKALLI KEK


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane büyük boy rendelenmiş havuç
1 kabartma tozu

Yapılışı;
Toz şekerle 3 adet yumurtayı çırpın. Yarım su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış yarım su bardağı portakal suyu katılır ve 2 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.Son olarak da 1 adet havucun rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir. Üzeri pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun hanımlar....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri