Malzemeler;
1 paket baklavalık yufka(Yarım kilo)
1 su bardağı ceviz
250 gram yaş kadayıf
Yarım su bardağı zeytinyağı
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
Yapılışı;
Baklavalık yufkayı 2'şer seriyoruz.Üzerine ceviz ile kadayıf karışımını serpiştiriyoruz ve incecikce yuvarlıyoruz.Sonra ince ince kesiyoruz.Kestiğimiz tatlıyı döndürüyoruz.Aynı şekilde öbür yufkaları da yapıyoruz.Üzerine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz ve fırına veriyoruz(160-170 derece).Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Şurubunu ılık şekilde döküyoruz.Şurubunu tatlıyı yediğimiz derecede dökmeliyiliz.Çünkü fazla olursa bayatlar.
Baklavalık yufkayı 2'şer seriyoruz.Üzerine ceviz ile kadayıf karışımını serpiştiriyoruz ve incecikce yuvarlıyoruz.Sonra ince ince kesiyoruz.Kestiğimiz tatlıyı döndürüyoruz.Aynı şekilde öbür yufkaları da yapıyoruz.Üzerine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz ve fırına veriyoruz(160-170 derece).Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Şurubunu ılık şekilde döküyoruz.Şurubunu tatlıyı yediğimiz derecede dökmeliyiliz.Çünkü fazla olursa bayatlar.
Afiyet olsun hanımlar....