KADAYIFLI SARMA TATLISI





Malzemeler;
1 paket baklavalık yufka(Yarım kilo)
1 su bardağı ceviz
250 gram yaş kadayıf
Yarım su bardağı zeytinyağı
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı;
Baklavalık yufkayı 2'şer seriyoruz.Üzerine ceviz ile kadayıf karışımını serpiştiriyoruz ve incecikce yuvarlıyoruz.Sonra ince ince kesiyoruz.Kestiğimiz tatlıyı döndürüyoruz.Aynı şekilde öbür yufkaları da yapıyoruz.Üzerine fırça ile zeytinyağı sürüyoruz ve fırına veriyoruz(160-170 derece).Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Şurubunu ılık şekilde döküyoruz.Şurubunu tatlıyı yediğimiz derecede dökmeliyiliz.Çünkü fazla olursa bayatlar.

Afiyet olsun hanımlar....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Sponsorlar : ramazan tatlısı | ramazan tatlısı
Copyright © 2013. RAMAZAN TATLISI-YEMEK TARİFLERİ - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri